Haagse Vrouwendagen met POLKA
12 maart 2022

Haagse Vrouwendagen met POLKA

De viering van de Internationale Vrouwendag begonnen we dit jaar al eind februari. Ter gelegenheid van ons feest gingen we op vrijdag 25 februari samen met de studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag muziek maken. Het was een hele bijzondere avond waar het samen creëren centraal stond en muziek de universele taal was.

Op zaterdag 5 maart tijdens de netwerkbijeenkomst van Haagse vrouwenorganisaties kregen we mogelijkheid om andere vrouwen te ontmoeten die zich ook voor onze stad inzetten. Het was een middag vol inspirerende en interessante verhalen die begon met een presentatie van de profielen van bekende vrouwen die impact hadden op historische veranderingen in de overheid en geschiedenis van Nederland. Daarna kregen we ook kans om andere vrouwenorganisaties te leren kennen, nieuwe contacten te leggen en door activiteiten van andere vrouwen geïnspireerd te raken.

De viering van de Internationale Vrouwendag sloten we dit jaar af op zondag 6 maart bij De Nieuwe Regentes theater in Den Haag. Een bijzondere middag, die alleen voor vrouwen toegankelijk was, begon met een unieke rondleiding door het historisch gebouw van het theater. Daarna gingen we samen met de studenten van het Koninklijk Conservatorium en met andere vrouwen uit de buurt muziek maken en naar moedige monologen van verschillende vrouwen uit de buurt, waaronder onze vrijwilliger Gosia, te luisteren. De sfeer was fantastisch en het gevoel van wederzijdse steun en saamhorigheid duidelijk aanwezig. Het werd veel gelachen en (stiekem) ook een beetje gehuild. Kortom: een hele geslaagde dag!