Vrijwilligerswerk

Stichting POLKA heeft als doel de situatie van Poolse vrouwen te verbeteren en versterken alsmede hun maatschappelijke- en arbeidsparticipatie en economische zelfredzaamheid te bevorderen. En dit alles om het leven voor Poolse vrouwen in Nederland gemakkelijker te maken, zodat zowel zij als hun gezinnen zich sneller en gemakkelijker in de lokale samenleving kunnen integreren en zich hier dus echt thuis kunnen voelen.

Vrijwilligerswerk bij Stichting Polka biedt mogelijkheden voor mensen die actief betrokken willen zijn bij de lokale samenleving in onze stad. Het is voor ons van groot belang de juiste voorwaarden te scheppen voor onze vrijwilligers. Op deze manier kunnen we hen in staat te stellen zowel hun talenten bij ons te ontwikkelen als op een bewuste en verantwoordelijke manier met hun leven om te gaan.

Wilt je meer weten over het idee van vrijwilligerswerk zelf, wat het inhoudt en hoe het je ten goede kan komen? Bekijk dan het interview hieronder!

"Mijn avontuur met vrijwilligerswerk begon in Nederland, bij POLKA. Vrijwilligerswerk geeft je veel voldoening en voordelen voor jezelf. Dankzij het vrijwilligerswerk bij POLKA is mijn leven drastisch veranderd. Ik ben vooral heel ruimdenkend geworden, want ik heb hier fantastische mensen ontmoet die veel te bieden hebben. Ik voelde me niet veroordeeld of bekritiseerd, ik werd geaccepteerd zoals ik ben. In POLKA heb ik veel geleerd; het heeft me geholpen mijn verborgen talenten te ontdekken, het heeft me zelfvertrouwen gegeven, dat ik een toffe meid ben, dat iemand graag in mijn gezelschap is, dat iemand me bepaalde taken heeft toevertrouwd en dat ik in staat was mezelf te vervullen. Het heeft me doen geloven in mezelf en in het feit dat ik iets kan bereiken in het leven."
Malgosia, vrijwilliger van POLKA
"Vrijwilligerswerk helpt om een hiaat in je carrière op te vullen en stelt je in staat om jezelf te bewijzen op een ander, nieuw terrein. Je kunt veel over jezelf leren, nieuwe interesses ontwikkelen, iets nieuws proberen. Dankzij vrijwilligerswerk vond ik een baan waarvan ik niet had durven dromen."
Sylwia, voormalige vrijwilliger van POLKA

Bij onze stichting hechten wij er groot belang aan dat elke vrijwilliger goed geïnformeerd is over haar/zijn taken en over wat er van haar/hem wordt verwacht.

Het is voor ons ook heel belangrijk dat al onze vrijwilligers zich bewust zijn van onze missie en de gedragscode die wij hebben opgesteld en dat zij zich daaraan houden.

Net als onze medewerkers zijn vrijwilligers een essentieel onderdeel van onze organisatie. Dankzij hen kunnen wij een breed scala aan activiteiten aanbieden. Door hun enthousiasme en inzet zijn zij de echte drijvende kracht achter alles wat wij doen. En daarom hebben wij, met dit alles in gedachten, een document opgesteld dat leidend is voor het vrijwilligerswerk bij POLKA. Lees het vrijwilligersbeleid van Stichting POLKA.

Nieuws over vrijwilligerswerk bij Polka

Bijeenkomst van POLKA-vrijwilligers in Leiden

Bijeenkomst van POLKA-vrijwilligers in Leiden

Kookworkshop voor onze vrijwilligers

Kookworkshop voor onze vrijwilligers

Kerstbijeenkomst van vrijwilligers 2022

Kerstbijeenkomst van vrijwilligers 2022

Vrijwilliger van het Jaar 2022

Vrijwilliger van het Jaar 2022