Workshops: Hoe zoek je een baan in Nederland.
19 november 2022

Workshops: Hoe zoek je een baan in Nederland.

Poolse vrouwen zijn ambitieus, intelligent, ze kunnen ijverig werken, ze hebben een hoge werkethiek, ze zijn getalenteerd – je kunt doorgaan en doorgaan. Ongeacht de uitgevoerde functie – zijn we in staat om, als we willen, successen te behalen, vaardigheden te ontwikkelen en verder te gaan.

Het was zichtbaar tijdens de training georganiseerd door de Polish Professional Women in The Netherlands in samenwerking met POLKA. Dames van verschillende leeftijden, werkomgevingen, ervaringen, ideeën voor hun verdere ontwikkeling, maar elke vrouw met de ambitie om iets meer te bereiken, een stap verder te gaan, een verandering door te voeren. Elke gaat de uitdaging aan om iets nieuws te leren.

Workshops die op bewonderenswaardige wijze werden uitgevoerd, met als doel de geheimen van het sollicitatiegesprek te leren kennen, zodat het in ons voordeel werkte, was de derde en laatste bijeenkomst in de reeks trainingen “Poolse vrouwen voor Poolse vrouwen. Hoe zoek je een baan in Nederland”.

Deze trainingen deden ons beseffen hoeveel we ons eigen lot kunnen beïnvloeden door “een paar trucs” te leren, hoe we een CV effectief kunnen gebruiken, een begeleidende brief – niet als een noodzakelijk kwaad, maar als een hulpmiddel op weg naar het bereiken van het doel. Hoe we onze sterke punten kunnen realiseren en niet aarzelen om ze te gebruiken als motivatie en wegwijzer. Laten we een van de deelnemers aan deze workshop citeren: “De beste €10 investering van dit jaar!” Ze waren het allemaal met haar eens.

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun deelname; we weten dat je uitstekend gebruik zal maken van de opgedane kennis.

Tegelijkertijd willen we zowel de organisatoren als de dames bedanken die de lessen gaven. Jullie hebben allemaal geweldig werk geleverd, jullie zijn geweldig, en een pluim voor jullie voor het erkennen van de behoeften van Poolse vrouwen in het buitenland en het willen delen van jullie kennis en ervaring. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk, jullie professionaliteit inspireert anderen. Jullie zijn spiritus movens voor degene, die naar hogerop wil streven en het is echt leuk om je voorbeeld te volgen. Laten we hopen dat dit niet de laatste samenwerking is en er in de toekomst volop mogelijkheden zijn voor meer samenwerkingen.