Juni – De Maand van het Kind bij POLKA
26 juni 2021

Juni – De Maand van het Kind bij POLKA

De Internationale Dag van het Kind is een feestdag die in veel landen op 1 juni wordt gevierd. Maar bij POLKA vierden wij deze bijzondere feestdag echter de hele maand juni!

We zijn al op 30 mei begonnen met een feest vol attracties voor de allerkleinsten op het Newtonplein in Den Haag. Dit jaar vond al de derde editie van ons feest plaats, maar vanwege de corona-beperkingen op een wat kleinere schaal dan normaal. Niettemin is het ook dit jaar een groot succes geworden! Vele blije gezichten en de enthousiaste reacties van zowel kinderen als ouders spraken voor zich :-))).

Op 5 juni zonden we vanuit onze fanpage op Facebook een speciaal online kinderprogramma vol verrassingen uit. Op de lijst van attracties stonden o.a. voordrachten van gedichten van de Poolse dichter Jan Brzechwa door jonge acteurs van Stichting Poema, sprookjes voorgelezen door diverse inwoners van onze stad, creatieve workshops, muziekoptredens door kinderen van muziekschool MK Muziek in Rotterdam en meer. Het hele programma werd tweetalig (in het Pools en in het Nederlands) aangeboden.

’s Avonds, ook online, boden we alle mama’s en papa’s een reeks workshops over opvoeding aan.

Op 12 juni nodigden we ouders en kinderen uit voor een speciale wandeling met Stichting Stadslink, waarbij we ervaringen over het Nederlandse onderwijs met elkaar konden uitwisselen en praten over de problemen die we tegenkomen bij het opvoeden van onze kinderen. Het schilderen van stenen was een extra attractie voor de kleintjes. Hieronder kun je de resultaten bewonderen!

De viering van De Dag van het Kind bij POLKA dit jaar werd afgesloten met een webinar met praktische tips hoe je op een creatieve (en goedkope!) manier vakantie met je kinderen in de stad en daarbuiten kunt vieren.

Met grote voldoening kijken we terug op een maand vol positieve emoties en wij zijn heel blij en trots dat wij weer zoveel samen konden bereiken.

We hopen dat jullie er ook van genoten hebben! :-))

Dit alles was natuurlijk alleen mogelijk dankzij een enorme inzet van het hele POLKA-team, vrijwilligers van de stad en vooral dankzij een aantal geweldige sponsors die ons dit jaar ruimhartig hebben gesteund.

We bedanken jullie allemaal met heel ons hart en tot volgend jaar weer!