Eigen bedrijf: Belastingen & aftrekposten
21 maart 2021

Eigen bedrijf: Belastingen & aftrekposten

Als je met een arbeidsovereenkomst in Nederland werkt of een eigen bedrijf hebt, heb je recht op verschillende aftrekposten. Er zijn meer fiscale voordelen voor bedrijven en deze kunnen onder bepaalde voorwaarden worden toegepast. Niet iedere ondernemer heeft recht op aftrekposten en het bedrag verschilt in hoogte. Wat wel zeker is, is de mogelijkheid om heffingskortingen toe te passen om de inkomstenbelasting te verlagen.

Hoeveel belasting moet ik betalen bij bepaalde inkomsten? Of zijn er inkomsten waarvoor ik geen belasting hoef te betalen? Hoe ziet het eruit als ik in loondienst werk en als ik een eigen bedrijf heb? Betaal ik als freelancer ook belasting? Deze en andere vragen zijn afgelopen vrijdag beantwoord door Luiza Norowska, de eigenaar van het TNP-boekhoudkantoor en medeorganisator van onze serie workshops over het runnen van een eigen bedrijf in Nederland.