Een wandeling door de stad met Gilde
27 augustus 2022

Een wandeling door de stad met Gilde

Afgelopen zaterdag leerden de deelnemers van een wandeling georganiseerd door POLKA samen met Gilde Den Haag over de biografieën van vrouwen die verbonden zijn aan Den Haag, en die min of meer bekend zijn bij het bredere publiek. Allemaal speelden ze een belangrijke rol in de vorming van de huidige samenleving.
Vrouwen dapper, buitengewoon, uitdagend, soms zelfs ongemakkelijk voor het omgeving, die niet gedienstig uit het zicht wilden verdwijnen. Vrouwen die er aan bijdroegen dat wij moderne vrouwen vandaag de dag recht hebben op individuele keuzes, zoals anticonceptie, euthanasie, het recht op alimentatie, op keuzes aan vrije beroepen, toegang tot kennis en universiteiten, of de Nobelprijs, om er maar een paar te noemen.
Gelijkheid in haar verschillende vormen, die vandaag normaal en natuurlijk lijken zijn niet vanzelfspekend. De protesten van de afgelopen jaren laten zien dat de situatie nog steeds instabiel is en dat het Orwelliaanse citaat “Alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan anderen” nog steeds geldig is.
De wandeling door Den Haag was een fantastische inspiratie. Het was een herinnering aan belangrijke kwesties. Het was een goed tijdverdrijf. We willen ook de dame bedanken die alles in het Pools vertaalde, zonder haar inspanningen hadden de gasten uit het buitenland niet zoveel kennis van onze wandeling opgedaan.
Bedankt allemaal voor jullie deelname.